Наукова конференція «Актуальні питання лінгвістики, світової літератури та художнього перекладу»

03.10.2023 | 09:54

28 вересня відбулася наукова конференція факультету іноземних мов «Актуальні питання лінгвістики, світової літератури та художнього перекладу». Конференція пройшла в змішаному форматі.

Роботи учасників та учасниць були представлені в 7 секціях: англійської філології, англійського перекладу, німецької філології, німецького перекладу, світової літератури, французької та іспанської філології, методики викладання.

Загалом на конференцію було подано 129 тез.

На пленарному засіданні з вітальним словом виступили: в. о. декана факультету іноземних мов Бораковський Любомир Адамович, Голова Вченої Ради факультету Сулим Володимир Трохимович, заступниця декана з наукової роботи Татаровська Олеся Василівна.

Професор кафедри германської філології Київського університету імені Бориса Грінченка, доктор філологічних наук Колесник Олександр Сергійович прочитав лекцію на тему «Вербальне світомоделювання у міждисциплінарному вимірі». 

Робота в секціях відбувалася дистанційно. Представниці й представники вищевказаних спеціалізацій успішно виступили з обраними темами. 

Організатори щиро вдячні студентству та науковим керівникам і керівницям за активний внесок у розвиток науки! З нетерпінням чекаємо на наступних конференціях!