28.03.2023 р. відбулося засідання наукового семінару кафедри світової літератури «Методологічні горизонти сучасного літературознавства»

30.03.2023 | 15:26
28 березня 2023 року відбулося засідання наукового семінару кафедри світової літератури “Методологічні горизонти сучасного літературознавства”. Із доповіддю “Концепт ЗЛОЧИН у міждисциплінарному ракурсі” виступила аспірантка першого року навчання Тасмасис Ольга Олегівна (науковий керівник – проф. Бабелюк О. А.). Були представлені базові поняття, які заплановано дослідити і проаналізувати в дисертації. Зокрема, типологія концепту ЗЛОЧИН була представлена в широкому міждисциплінарному контексті, з урахуванням канонів закону та моралі. Поетика літературних творів назагал була диференційована за основними викладовими інстанціями, що становитимуть основні позиції для дослідження в розділах дисертації. Тасмасис О. О. показала коротку історію детективу як жанру літератури, його джерела та динаміку, зауважила про важливість розрізнення понять “детектив” як історія і “детектив” як той, хто розслідує історію, зокрема, відзначила недостатність термінології на позначення всіх елементів дослідницького дискурсу для вивчення закономірностей поетики детективу.
Учасники засідання взяли участь в обговоренні доповіді, висловили побажання вдалого та результативного наукового пошуку і рекомендації щодо методології та загальних підходів до дослідження.