Представники Посольства Королівства Іспанії в Україні на кафедрі французької та іспанської філологій

18.05.2023 | 21:04

17 травня в рамках святкування Днів Європи в Україні, на кафедру французької та іспанської філологій завітали із візитом Javier Fuentes Leja (радник із питань культури Посольства Королівства Іспанії в Україні) та Carlos Fernández Rodríguez (керівник департаменту координування культурних та наукових відносин  Агенціі з міжнародного співробітництва і розвитку Королівства  Іспанії (AECID).Впродовж розмови з в.о.декана факультету іноземних мов доц. Бораковським Л.А., заступником декана з міжнародної співпраці доц.Наняк Ю.О. та завідувачкою кафедри французької та іспанської філологій доц.Піскозуб З.Ф. гості відзначили високий професійний потенціал викладачів-іспаністів, які на належному рівні готують фахівців іспанської мови. Л.А.Бораковський зазначив, що тісна співпраця факультету з посольством має своє конкретне відображення, оскільки студенти-іспаністи мають нагоду навчатися в іспанських університетах за програмою Еразмус +.
Під час зустрічі із викладачами та студентами іспанської філології, пан Фуентес розповів про історію становлення Європейського Союзу, основні принципи його функціонування та про країни-члени ЄС. Стрижневою темою доповіді була підтримка Іспанією нашої країни у ці надзвичайно важкі часи, а саме йшлося про надання допомоги у економічному, військовому, медичному та соціально-гуманітарному аспектах.
Пан Фернандес своєю чергою підкреслив важливість підтримки України у культурному аспекті, зокрема про збереження етнічно-української самобутності та протекцію памʼяток архітектури, занесених до списку ЮНЕСКО.
Завідувачка кафедри пані Зоряна Піскозуб подякувала вельмишановним гостям за зустріч і вже існуючу співпрацю кафедри  із Посольством Королівства Іспанії в Україні та Агенцією з міжнародного співробітництва і розвитку Королівства Іспанії, і висловила щирі сподівання на поглиблення співпраці, яка знайде своє втілення у спільних наукових, культурних та освітніх проектах.