Профорієнтаційна робота кафедри французької та іспанської філологій з учнями

04.05.2023 | 17:00
Профорієнтаційна робота кафедри з учнями триває.
24 квітня 2023 р. у СЗШ № 98 учні 9-А класу мали цікаву зустріч з доценткою кафедри французької та іспанської філологій ЛНУ імені Івана Франка, Іриною Вигнанською.
«Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина» говорив Й. В. фон Ґете. Такими словами розпочала свою презентацію п.Ірина та захоплююче розповіла про професію викладача іноземної мови (французької). З учнями обговорили питання мовного розмаїття у світі, де співіснують багато мов та необхідність їх вивчення. Діти ознайомилися з структурою та організацією викладання на факультеті іноземних мов ЛНУ імені Івана Франка та переконалися, що знання іноземних мов – це ключ до успіху та нових можливостей. У сучасному суспільстві висококваліфіковані фахівці зі знанням декількох іноземних мов є дедалі більше затребувані.
Вже 1 травня 2023р. учні школи відкрили для себе таємниці найстарішого освітнього закладу Львова та дізналися про його бібліотечні фонди. У супроводі класного керівника та вчительки історії, школярі відвідали Львівський національний університет імені Івана Франка та наукову бібліотеку університету.
Бібліотека ЛНУ імені Івана Франка зачаровує та вражає своєю столітньою історією, надбаннями, дивовижним інтер’єром. Учні оглянули зали бібліотеки, відвідали книгосховище з сотнями тисяч книг. Адже книга по-особливому відкрита для кожного.
Знайомство з ЛНУ імені Івана Франка розпочалося з Музею історії Університету. Доцент Гудима Юрій, директор музею, зацікавив майбутніх абітурієнтів історичними розповідями, дозволив поринути та зазирнути в минуле університету, пізнати його сучасність. Учні оглянули Актову залу та факультети університету.
Захоплююче, корисно, пізнавально!
До нових зустрічей!