Рік французької мови в Україні. Марафон Франкофонії 2019

24.03.2019 | 09:52

Французька мова – третя за популярністю іноземна мова, яку вивчають в Україні. Милозвучна, вишукана, мова дипломатії і моди, елегантності та любові.

Вже третій рік поспіль 20 березня, коли у світі відзначається міжнародний День франкофонії, студенти факультету іноземних мов та інших навчальних закладів, які вивчають французьку як основну і другу іноземну мову, а також студенти неспеціальних факультетів стали активними учасниками Марафону Франкофонії, запропонованого Посольством Франції в Україні в межах угоди про співпрацю Університету та «Альянс Франсез» м. Львова.

Цьогоріч Марафон об’єднав понад 60 студентів-поціновувачів французької у стінах ГО «Альянс Франсез» м.Львова. Географія конкурсу розширилася аж до 12 міст України. Впродовж цілого дня в активному та швидкому ритмі усі команди франкомовних атлетів виконували спільне завдання : у формі гри пройти навчальний марафон, який чергував письмо, гру, усне та письмове висловлювання, дебати. Тематика цьогорічного Марафону стосувалася мотивації вивчення французької, причини і переваги її опанування. Стажерки з Франції Клемантін Восель та Клер Віо, викладачі кафедри французької філології Наталія Миколаєвич-Джуман і Ярина Стецько супроводжували та підтримували студентів протягом цього дня випробовувань, і ті не підвели – показали свої знання з французької мови та культури Франції.

Захід дав змогу студентам проявити себе у різних творчих завданнях, таких як створення відеороликів, проектної роботи, малюнка на задану тематику, інтерактивної вікторини – і все це з метою популяризації вивчення французької мови та культури. Команда м.Львова посіла третє місце в інтерактивній вікторині серед 12 учасників, і ми впевнено крокуємо до наступних перемог!

Про це кореспондентам розповіли відповідальні за організацію марафону президент «Альянс Франсез» Василь  Кметь, директор «Альянс Франсез» м.Львова Ніколя Фасіно та викладач ЛНУ імені Івана Франка Наталія Миколаєвич-Джуман.