Профорієнтаційна робота кафедри: співпраця з ліцеєм Еколенд

08.04.2023 | 17:00

Антуан де Сент Екзюпері сказав: «Єдина відома мені розкіш — розкіш людського спілкування»

В кінці березня учні старшої школи ліцею «Еколенд» відвідали Львівський національний університет, а саме факультет іноземних мов і музей історії університету. Дуже важливо і корисно для подальших планів побачити такі, здавалося би, прості реалії як авдиторії, кафедри, а найцікавішим було саме спілкування з викладачами. Часто те, що для нас вже є звичним, стає відкриттям для наших потенційних студентів, зацікавлює учнів, спонукаює до роздумів про майбутній фах та додає впевненості у його виборі.

Ліцеїсти завітали на кафедри тих мов, які вони вивчають як другі іноземні і якби могли, то заглянули б і на інші кафедри і факультети ))) Але все ще попереду! Гостинно учнів зустріли на кафедрі французької та іспанської філології та на кафедрі німецької філології.
Звісно, неможливо було оминути при першому знайомстві з ЛНУ і музей історії. Там вас зустріне пан Юрій з такими цікавими історіями, що ви неодмінно завітаєте ще раз.

А на початку квітня студенти університету зробили візит у відповідь і завітали у заклад до дітей. За ініціативи асистента кафедри французької та іспанської філологій Миколаєвич-Джуман Н.Б. такий екскурс був дуже доречним якраз після закінчення педагогічної практики студентів 4 курсу. Знайомство з провідним і сучасним освітнім закладом неодмінно ще більше спонукатиме до співпраці з вчителями та однодумцями. Потім студенти зможуть ділитися своїм досвідом з молодшими друзями. Студенти ознайомилися з специфікою роботи закладу, послухали цікаві факти та методичні поради завучів і просто поспілкувалися з учнями. Вкотре переконуємося, як важливо спілкуватися, обмінюватися думками, враженнями і навіть порадами.

Щиро дякуємо всім, хто долучився до цих заходів і запалив не одну іскринку в очах дітей та студентів!