Стажування у Франції, або коли твоя друга іноземна мова – французька!

07.11.2022 | 17:30

Нещодавно студентка 4 курсу англійської філології Вілкова Софія скористалася нагодою пройти педагогічне стажування у Франції (м. Пуатьє), яке тривало понад місяць. Необхідні передумови – старанність у навчанні та друга іноземна мова – французька!!!

Завдяки співпраці кафедри французької філології та асоціації «EspoirUkraine» студенти франкового університету мають можливість проходити мовне, педагогічне та спеціалізоване професійне стажування у Франції. Необхідною вимогою є володіння французькою мовою, починаючи з рівня В1.

Cофія Вілкова: «Це захоплююче стажування я запам’ятаю назавжди. Привітний колектив початкової школи l’École élémentaire “Marcel Jolliet” (Saint Georges les Baillargeaux), на чолі з директором Yohann Fombeur, прийняв мене до себе і надав можливість інтегруватися у французьку систему освіти, ознайомитися з методами викладання, спробувати власні сили як вчителя англійської мови для французьких школярів, брати участь у позакласних видах діяльності разом з дітьми.

Сім’я Bourumeau, яка мене приймала, та координатори від асоціації «Espoir – Ukraine» JeanMarie Dion та Thierry Abonneau, доклали максимум зусиль для того, щоб моє перебування було цікавим (відвідини замків Луари, порту Ла Рошель, атлантичного узбережжя та інших цікавинок) та комфортним. Це дозволило мені швидко подолати мовний бар’єр та покращити мій рівень володіння розмовною французькою мовою.

Хочу подякувати їм усім, а також кафедрі французької філології за здобуті знання та можливість взяти участь у цьому стажуванні». (30.10.2022)