Святкування міжнародного дня книги і всесвітнього дня іспанської мови викладачами та студентами іспанської філології

26.04.2024 | 00:27

Hay libros cortos que, para entenderlos como se merecen, se necesita una vida muy larga (Francisco de Quevedo)
Книга – це одне із найбільших див, створених людиною. Це джерело знань, переживань, істин… це всесвіт, один із базових інструментів пізнання світу
23 квітня світ святкує міжнародний день книги. Для іспанської культури це особливий день, оскільки це свято було започатковане як вшанування дня смерті, без перебільшення, найвідомішого іспанського письменника, творця незрівнянного “Дон Кіхота” – Мігеля Сервантеса. Також, Організація Об’єднаних Націй проголосила 23 квітня всесвітнім днем іспанської мови.Святкування не оминуло і студентів-іспаністів кафедри французької та іспанської філологій факультету іноземних мов. Цьогорічний літературний квест проведений викладачами іспанської мови у парку імені Івана Франка – гарна нагода провести час разом, адже участь брали команди студентів 1, 2 та 3 курсів; дізнатися щось нове і перевірити свої знання; попрактикувати іспанську мову та попрацювати в команді.
Студенти пройшли сім різних маршрутів, на яких показали не лише свій рівень іспанської, але й знання з історії іспанської літератури: поезія, портрети класичних та сучасних авторів, відомих персонажів, визначні дати, події у літературному житті Іспанії. До того ж, це чудова нагода налагодити контакт викладачів та студентів за межами аудиторій.
Сподіваємося, що це стане гарною традицією на довгі роки.
No es analfabeto aquel que no sabe leer, sino aquel que sabiendo leer, no lee (Miguel de Unamuno).
Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися, пізнавати світ та один одного.