Тристороння зустріч – нові перспективи для студентів

13.05.2022 | 09:45

Сучасний світ ставить перед нами нові виклики і труднощі, а особливо, в час жорстокої і нещадної війни українців проти російського агресора. Дякуючи щодня нашим славним захисникам за можливість жити і працювати, і викладачі і студенти роблять те, що мають і вміють робити: вчити і навчатися, бо «Patriae decori civibus educandis» (освічені громадяни є окрасою Батьківщини), як пише на фасаді нашого рідного університету.

Проте попереду літо, а значить, попереду ще одна можливість розвиватися і зміцнювати та поглиблювати свої знання з французької мови. А де найкраще удосконалити французьку мову? Так, правильно, у Франції під час стажування.  Саме з цією метою відбулася зустріч представників кафедри французької філології факультету іноземних мов та кафедри іноземних мов факультету міжнародних відносин з президентом Федерації Обмінів Франція-Україна (FEFU)  паном Жаком Форжероном.  Кафедру французької філології та ФОФУ єднає тривала (з 2013 року) та плідна співпраця, до якої, надіємося, долучаться колеги з факультету міжнародних відносин.

Завідувач кафедри іноземних мов доцент Бик І.С. тепло привітав присутніх і висловив сподівання на поглиблення співпраці не лише між кафедрами, а й із ФОФУ. В.о.завідувача кафедри французької філології доц. Піскозуб З.Ф. та пан Жак Форжерон ознайомили студентів з можливостями та особливостями різних типів стажувань у Франції. Відповідальна за міжнародну співпрацю кафедри французької філології доц. Кость Г.М. зробила невеликий екскурс в історію співпраці з Федерацією Обмінів Франці-Україна та побажала, щоб вона була не лише міцною і цікавою, а й тривалою. Численні запитання студентів засвідчили їх зацікавлення можливостями не лише провести літо у Франції, а й удосконалити свої знання французької мови та  культури.