Відгук наших студентів про навчання в Орлеанському університеті (Франція)

03.07.2023 | 17:00

Закінчився навчальний рік для наших студентів, які навчаються в Україні і завершується для тих, які щойно повернулися з навчання з-за кордону. Пропонуємо вашій увазі відгук студентів 3 курсу французької філології Бонтуш Альони та Мартем’янової Ольги, які щойно повернулися з річного навчання в Орлеанському університеті (Франція).

Ми дуже раді поділитися своїми враженнями, які в нас залишились після року навчання у Франції, в Орлеанському університеті. Цей досвід був просто незабутнім і надзвичайно корисним для нашого особистого та академічного розвитку.

Франція зустріла нас дуже гостинно і тепло. Зокрема, університетська спільнота завжди була готова допомогти нам у всіх питаннях, пов’язаних з навчанням та адаптацією до нового середовища. Вони спонукали нас на академічні досягнення та були зацікавлені у нашому успіху. Ми не лише розширили свої знання, а й розвинули критичне мислення, аналітичні навички та здатність працювати в команді. Під час навчання, ми відвідували заняття з дисциплін на кафедрах французької мови та літератури, англійської мови та історії, що урізноманітнило наші знання.

Орлеанський університет надає студентам можливість проживати у кампусі, що створює комфортні умови для навчання. Окрім того, на території університету постійно діє кінотеатр, а також влаштовуються концерти, що дають можливість цікаво проводити вільний час з друзями.

Навчання у Франції також дало нам чудову можливість покращити наші мовні навички. Комунікація з викладачами та студентами була цінною мовною практикою, яка допомогла нам удосконалити наш рівень володіння французькою мовою, оскільки до поїздки ми лише 2 роки вивчали французьку мову на рідній кафедрі (бо вступили із результатами ЗНО з англійської мови). Нам також пощастило зустрітися зі студентами з інших країн і навіть знайти друзів серед них, що подарувало по-справжньому незабутній досвід.

Окрім того, ми брали участь у різноманітних культурних заходах однією із найцікавіших подій ми вважаємо Fêtes Joanniques, свята, що відбуваються щорічно в Орлеані на честь Жанни д’Арк. Ці святкування є одними з найвизначніших та найсимволічніших подій в Орлеані та дозволили нам поринути в середньовічну атмосферу. Також ми дізнались про чудову французьку традицію Galettes des rois. Також, ми мали можливість провести Різдво у французькій родині, що дозволило нам зануритися у багатогранний культурний світ Франції та отримати незабутні враження.

Ми вдячні університету, а особливо кафедрі французької та іспанської філологій за цю можливість і рекомендуємо всім студентам наполегливо вивчати французьку мову, щоб мати можливість поїхати на навчання за кордон, взявши участь у подібній програмі академічної мобільності.