ВІДГУКИ НАШИХ СТУДЕНТІВ ПРО СТАЖУВАННЯ У ФРАНЦІЇ!

12.12.2021 | 20:52

Шановні друзі!

Як відлуння нашої зустрічі із представниками Федерації Обмінів Франції Україна, яка відбулася 2 грудня 2021 року, пропонуємо вашій увазі відгуки студентів нашої кафедри, які цьогоріч  мали чудову нагоду проходити стажування у Франції. Отож, студенти 3 курсу відділення французької філології  Бардин Уляна і Макар Софія діляться часточкою своїх вражень від французького стажування.

Усім привіт!

Мене звуть Уляна, я студентка третього курсу французької філології. Факультету іноземних мов ЛНУ ім.Івана Франка. Улітку цього року, протягом трьох місяців, я проходила стажування у Франції, а саме, я спробувала себе  у сфері готельно-ресторанного бізнесу.

Готель-ресторан, в якому я працювала, знаходиться в місті Куломб’є, в регіоні Нова Аквітанія, що на заході Франції.

Я проживала в родини Мартан, які завжди піклувалися про мене, як про власну доньку. Кожен вихідний ми відвідували якесь цікаве та визначне місце цього краю. А ще, як майбутній філолог,  я відкрила для себе французький сленг та гумор, який є досить специфічним; моя вам порада, не завжди вірте всьому, що кажуть французи, зазвичай це просто жарт!

До речі, цікавий факт: чи знали ви, що колись місцевість Нова Аквітанія знаходилася під морем, і лише в 10 столітті монахи вирішили оселитись там і осушили землі Маре.

Що ж, я дуже задоволена, що моє літо було таким насиченим і я з усмішкою на обличчі та теплотою в серці згадуватиму моїх нових знайомих та наші спільні пригоди.

До речі, ми з пані Мартан переписуємось принаймні двічі на місяць і, як вона каже, я завжди бажана гостя у їхніх краях.

Насамкінець, хочу порадити вам брати від життя все те, що воно вам пропонує, особливо, коли йдеться про стажування за кордоном, і насолоджуватися кожним його моментом! І за це окрема подяка моїй рідній кафедрі французької філології, яка дала мені таку чудову можливість!

Бардин Уляна, група Інф-31.

         

         

Всім привіт!

Мене звати Софія, я студентка третього курсу кафедри французької філології факультету іноземних мов. Цього літа, протягом 2 місяців, я мала чудову нагоду проходити стажування у Франції. Це стажування було організоване FEFU (Федерація Обмінів Франція-Україна), з яким наш Університет підписав договір про співпрацю.  І завдяки нашій кафедрі і великою допомогою наших викладачів, я змогла поїхати на це стажування. І провела незабутній час! Моє стажування проходило в регіоні Nouvelle-Aquitaine, в не великому селищі Мираншаль. Я проходила професійне стажування у сфері готельно-ресторанного бізнесу. У Франції мене приймала чудова сім’я, яка не лише допомогла мені легко і швидко адаптуватися до нових умов, а й сприяли моєму відкриттю Франції. Ми дуже багато відвідували цікавих місць, піднімалися в гори, були на вулканах. Я дуже багато нового почерпнула для себе завдяки цьому стажуванню. Я допомагала  в ресторані моєї нової французької сім’ї, робота була не дуже важка і я швидко ввійшла в курс справи  завдяки чудовому колективу, за що я їм дуже вдячна.

Отож, можу впевнено стверджувати, що стажування – це надзвичайна  можливість удосконалити знання французької мови, дізнатися багато нового, адже Франція- це колоритна і цікава країна. Ви зможете отримати нові знайомства та нових друзів. До слова,  майже щодня  я є на зв’язку зі своєю французькою сім’єю, з членами якої ми стали друзями.

То ж звертаюся до моїх молодших колег: якщо ви людина, яка хоче розвиватися, дізнаватися щось нове, покращувати мову, тоді це стажування саме для вас!

Софія Макар, група ІНФ-31.