Волонтерські будні наших студентів

20.09.2021 | 21:24

Привіт усім! Отож, хочу розповісти вам про свій досвід участі у міжнародному волонтерському проекті  від European Solidarity Corps, який було організовано в рамках партнерства NGO Stella (Україна) та Geged (Туреччина). Проект повністю фінансувався в рамках програми ERASMUS+ за підтримки Європейської Комісії.

Тож, цей проект тривав 2 місяці: з 21 липня по 18 вересня 2021 року.
Я була волонтеркою в турецькій організації Geged, яка займається неформальною освітою для дітей та молоді, співпрацює з молодіжними центрами та центрами підтримки біженців. Ми проводили різні активності для дітей біженців з Сирії та Афганістану, навчали їх англійської для того, щоб вони мали змогу ходити в турецьку школу, організовували різноманітні майстер-класи,як от, наприклад, з приготування їжі та фотозйомки, у ігровій формі навчали дітей математики та малювання. Крім того, проводили speaking clubs з турецькою та сирійською молоддю, організували зустрічі для підтримки жінок з Афганістану, брали участь у акціях з охорони навколишнього середовища та також проходили тренінги з неформальної освіти для молоді.
На закінчення хочу додати, що цей проект, насправді, дав можливість пожити іншим життям та здобути незабутній досвід. Кожного дня я відкривала для себе щось нове, знайомилась з новою для мене, такою незвичайною культурою, подорожувала Туреччиною, мала змогу вдосконалювати свою англійську та іспанську мови і, крім того, вивчати турецьку. Я познайомилась з людьми з 7-ми різних країн і дізналась більше про їх культуру та звичаї. Та найголовніше, я кожного дня мала можливість бачити ці світлі посмішки та щирі обійми дітей, з якими я працювала.
Тому, однозначно, рекомендую подаватись на цю програму, та не втрачати можливість вдосконалювати себе, і при цьому мати змогу допомагати іншим людям, які так цього потребують.
Маряна Звір
студентка 4 курсу іспанської філології.