Зустріч студентів 4 курсу французької філології із директором Вищої Франкомовної школи з Адміністрування та Менеджменту (ESFAM)

12.05.2024 | 00:21

Невтомно працюючи для студентів та із студентами впродовж всього періоду їх навчання в університеті, кафедра прикладає зусилля для планування їх майбутнього. Так, 8 травня 2024 року відбулася традиційна зустріч студентів 4 курсу французької філології із директором Вищої Франкомовної школи з Адміністрування та Менеджменту (ESFAM) у місті Софія (Болгарія), паном Ніколя Майнетті, який ознайомив студентів з франкомовною магістерською програмою з менеджменту, яка передбачає можливість паралельно навчатися за двома магістерськими програмами та отримати дипломи двох престижних ЗВО (ЛНУ імені Івана Франка та ESFAM (Болгарія).
Зазначимо, що, партнерами програми є такі університети: Université de Nantes (1), Université de Liège (2), Université de Corse (3), Université Paris 1 Panthéon Sorbonne (4), Université Paris 2 Panthéon Assas (5). Це означає, що студент, який обрав навчання на магістерській програмі, отримає ще диплом одного із зазначених вузів (відповідно до обраної спеціальності).
Пан Майнетті Н., директор ESFAM, наголосив на перевагах запропонованої програми, а саме: диплом магістра відомого французького або бельгійського університету, фінансова підтримка AUF (Агенції університетської Франкофонії), тривалість навчання 1 рік.
У зустрічі також взяла участь випускниця англійської філології, яка опанувала французьку мову як другу іноземну, і яка навчалася на пропонованій магістерській програмі Пелех Наталя, яка поділилася своїми враженнями від навчання в Софії, розповіла проте, як вплинуло на її подальший розвиток паралельне навчання в нашому університеті та університеті міста Софії і яка планує поєднати у своїй майбутній роботі знання та компетенції, отримані в обидвох університетах.
Після презентації пан Майнетті відповів на численні питання студентів та подякував кафедрі за тісну та плідну співпрацю та висловив сподівання на розвиток тісної взаємодії в майбутньому на благо нашого студентства.