Зустріч студентів іспанської філології із офіційним перекладачем надзвичайного і повноважного посла Іспанії в Україні Юлією Олександрівною Михайлюк

22.11.2022 | 23:25

У середу 16 листопада 2020 року відбулася зустріч студентів бакалаврської та магістерської програм іспанської філології із офіційним перекладачем надзвичайного і повноважного посла Іспанії в Україні панею Юлією Михайлюк. У форматі онлайн-бесіди багаторічний перекладач Юлія Олександрівна поділилася із студентами досвідом перекладацької роботи при посольстві, розповіла про особливості етикету перекладача і, зокрема, перекладачки. Студентам цікаво було дізнатися, наскільки командною є робота перекладачів у посольстві і який вид перекладацької роботи переважає: письмовий/усний, синхронний/послідовний та якому надає перевагу сама Юлія Олександрівна.

Неабиякий інтерес у студентів викликав також досвід пані Юлії як викладача іспанської мови для студентів військових спеціальностей і наскільки тепер ці знання актуалізувалися. У цьому розрізі офіційний перекладач звернула увагу на важливості для перекладача вміти контролювати свій емоційний стан і дистанціюватися від довколишніх подій та зосередитися лише на інформації, яку належить перекласти.

Пані Юлія Михайлюк дала цікаві настанови щодо способів вдосконалення перекладацької майстерності, заохотила студентів шукати свої пріоритети у перекладацькій роботі. Домовилися про наступну зустріч.