Зустріч з представниками Федерації обмінів Франція-Україна

25.02.2021 | 22:00

25 лютого 2021 року відбулася онлайн-зустріч студентів 2 та 3 курсів, а також викладачів кафедри французької філології з представниками Федерації обмінів Франція-Україна, з якою  у 2013 році Львівським Університетом імені Івана Франка в особі Ректора професора Володимира Мельника була підписана Угода про співпрацю.

                                                  

На зустрічі французька сторона була представлена спів-президентом Федерації Жаком Форжероном,  відповідальним за стажування студентів ЛНУ імені Івана Франка Філіпом Жене та  секретарем ФОФУ Ольгою Гонсе.    Співпраця кафедри з ФОФУ є багатолітньою і плідною, про що зазначила Ганна Мирославівна Кость, незмінний куратор та ідейний натхненник співпраці. Вона зазначила, що  упродовж цього періоду 60 студентів кафедри   обмеженням пересування та перетину кордонів.

                                                    

В.о. завідувача кафедри французької філології доцент Піскозуб З.Т. підкреслила важливість цієї співпраці, її позитивні результати насамперед для студентів. Дуже важливим елементом Зоряна Теодорівна вважає організацію роботи кафедри, студентів та Федерації відповідно до вимог сучасного “ковідного” стану. Йдеться про  “співпрацю онлайн “, а саме, про проведення різноманітних тематичних конференцій, лекцій та зустрічей, згідно із зацікавленнями студентів.

Численні запитання студентів до представників Федерації засвідчили їх зацікавлення стажуваннями, а ознайомлення з різноманітними видами практики спонукало студентів до посилення роботи над поглибленням знань з французької мови.