Зустріч з представниками Федерації обмінів Франція-Україна

03.12.2021 | 22:42

2 грудня 2021 року відбулася онлайн-зустріч студентів 2 та 3 курсів відділення французької філології, а також викладачів кафедри з представниками Федерації обмінів Франція-Україна (FEFU). Тісна і дружна співпраця кафедри з Федерацією сягає 2013 року, коли була підписана Угоди про співпрацю з Львівським Університетом імені Івана Франка в особі Ректора професора Володимира Мельника.

На зустрічі французька сторона була представлена відповідальним за стажування студентів ЛНУ імені Івана Франка Філіпом Жене, Жозіан Анкен та Жаном-Клодом Віно, відповідальними за викладання французької мови як іноземної,  та  секретарем ФОФУ Ольгою Гонсе. В.о. завідувача кафедри французької філології доцент Піскозуб З.Т. підкреслила необхідність та важливість цієї співпраці, її позитивні результати для студентів загалом, а особливо, беручи до уваги виклики сучасного “ковідного” стану. Йдеться про  “співпрацю онлайн “, а саме, про проведення різноманітних тематичних конференцій, лекцій та зустрічей, згідно із зацікавленнями студентів.

Співпраця кафедри з ФОФУ є багатолітньою і плідною, про що зазначила доцент Кость Г.М., координатор співпраці. Вона зауважила, що  упродовж цього періоду 60 студентів кафедри провели свої стажування у різних куточках Франції, набуваючи досвіду та вдосконалюючи мову.

Численні запитання студентів до представників Федерації засвідчили їх зацікавлення стажуваннями, а ознайомлення з різноманітними видами практики стало вагомим стимулом для студентів до посилення роботи над поглибленням знань з французької мови.

Очікуємо на враження студентів, які цьогоріч провели свої літні канікули, проходячи стажування у Франції. Далі буде.