Новини

Новий проєкт кафедри французької та іспанської філологій

14.07.2024 | 17:42

Незважаючи на складний період у житті нашої країни, викладачі нашої кафедри продовжують працювати над встановленням та посиленням зв’язків з іншими університетами та над просуванням нових цікавих проєктів. Команда викладачів-науковців кафедри французької та іспанської філології, завідувачка кафедри доц. Зоряна Піскозуб, доц. Наталя Демчук, к.ф.н.,ас. Олена Писаревська, ас. Наталія Миколаєвич-Джуман, ас.Наталія Кузик, взяла участь у черговому зум-засіданні, присвяченому старту нового проекту «Аналіз профілю франкомовного студента з метою вдосконалення практики викладання французької мови в країнах Центральної та Східної Європи (румунсько-україно-грузинський контекст), запропонований в рамках конкурсу AUF-ECO 2024 - Підтримка франкомовних наукових досліджень у Центральній та Східній Європі - RESCI-ECO, у партнерстві з членами консорціуму: Університетом м. Крайової (Румунія) - ініціатором проекту, Університетом «Штефан чел Маре» м. Сучави (Румунія), Тбіліським державним університетом імені Іване Джавахішвілі (Грузія).

Читати »

Вдосконалюємо іспанську мову літом в Іспанії

12.07.2024 | 22:56

Аліна Пилип'юк, закінчивши другий курс іспанської філології, протягом одного тижня вдосконалювала свої знання з іспанської мови у мовній школі DICE, Саламанка, а зараз ділиться своїми враженнями:

Останній тиждень червня я провела неймовірно, занурившись у суто іспанське середовище, спілкуючись із носіями мови та знайомлячись із людьми зі всього світу. Я завжди мріяла вивчати іспанську та подорожувати світом, і цей досвід поєднав у собі дві мої мрії.

Читати »

Звіт про участь у Міжнародному науковому колоквіумі «Вивчати/навчати французької мови у кризових умовах» доцента кафедри світової літератури Кушнір І. Б.

09.07.2024 | 17:47

Доцент кафедри світової літератури Кушнір Ірина Богданівна мала честь брати участь у франко-українському колоквіумі, що відбувся 4-5 липня 2024 року в Лотаринзькому університеті в м. Мец (Франція), організованому кафедрою романської філології та перекладу факультету іноземних мов Чернівецького
національного університету імені Юрія Федьковича і центром досліджень медіацій Лотаринзького Університету за участі організації «Обміни Лотарингія Україна» та підтримки посольства Франції в Україні і Французького Інституту в Україні.
Запропонована тема для обговорення «Вивчати/навчати французької мови у кризових умовах» зібрала разом французьких та українських...

Читати »

Міжнародний колоквіум “Навчання/викладання французької мови у кризових умовах” (Мец, Франція) за участю представниць кафедри французької та іспанської філологій

09.07.2024 | 10:44

4 та 5 липня у Лотаринзькому університеті (Мец, Франція) відбувся міжнародний колоквіум "Навчання/викладання французької мови у кризових умовах". У колоквіумі, організованому кафедрою романської філології та перекладу ЧНУ та Centre de recherche sur les médiations Université de Lorraine за підтримки Ambassade de France en Ukraine, Французький інститут в Україні / Institut français d'Ukraine та  Échanges Lorraine Ukraine, взяли участь представниці кафедри французької та іспанської філологій Олена Писаревська  , Вікторія Лучкевич  та Наталя Кузик .

Читати »

2nd International Humanities Week Кадіс (Іспанія)

06.07.2024 | 15:17

З 10 по 14 червня в Університеті м. Кадіса (Іспанія) в рамках програми Еразмус+ відбувся 2nd International Humanities Week, присвячений процесам інтернаціоналізації у гуманітарній сфері. Цей форум обʼєднав делегатів з різних регіонів світу: Азії (Йорданія), Африки (Алжир та Кот-дʼІвуар) та Європи (Польща, Італія, Литва, Сербія, Франція та Україна). Делегація нашої країни була представлена викладачками Харківського національного університету імені Василя Каразіна Вікторією Чуб та Іриною Руднєвою, а також доцентом кафедри французької та іспанської філологій Львівського національного університету імені Івана Франка Ігорем Цимбалістим.
  International Humanities Week був організований Факультетом Філософії та Словесності Університету м. Кадіса, модератором цього форуму був заступник декана з міжнародного співробітництва Рафаель Велес Нуньєс.

Читати »